Izboljšujemo kakovost življenja starejših.

Gradimo skupnost zadovoljnih in socialno vključenih pripadnikov zlate generacije.

1
občin v projektu Prostofer
1
Zlatih kotičkov
1+
prostovoljcev
1+
prevozov na leto
1+
dogodkov na leto
1+
udeležencev

Kdo smo?

Zavod Zlata mreža smo prostovoljska organizacija, ustanovljena z namenom izboljšanja kakovosti življenja starejših od 65 let. S pomočjo društev upokojencev, občin in prostovoljcev, pa tudi različnih podpornikov delujemo po celotni Sloveniji.

Vsakodnevno izboljšujemo kakovost življenja starejših ter gradimo skupnost zadovoljnih, mobilnih in socialno vključenih pripadnikov zlate generacije. Spodbujamo medsebojno povezovanje in pomoč, prostovoljstvo in prenos znanja.

Projekti zavoda Zlata mreža

Brezplačni prevozi za starejše

PROSTOFER omogoča starejšim večjo mobilnost in socialno vključenost ter medsebojno povezovanje, prostovoljcem pa daje občutek koristnosti, ki ima pomembno vlogo pri aktivnem staranju.

Gradimo skupnost zadovoljnih in družbeno aktivnih starejših

Zlati kotički so prostor za druženje zlate generacije. Namenjeni so medsebojnemu srečevanju in povezovanju, pa tudi prenosu ter odkrivanju novega znanja, predvsem pa prijetnemu preživljanju prostega časa starejših, premagovanju osamljenosti ter spodbujanju k različnim aktivnostim.

Prihajajoči dogodki

Novice

Objave na Facebook

V Zlati Mreži si s pomočjo naših partnerjev prizadevamo, da bi vsakemu ponudili to kar potrebuje, si želi in mu pričara nasmešek na obrazu.
Zlata mreža
Zlata mreža4 days ago
Danes se je projektu #prostofer pridružila Občina Duplek!❤️🚗
Za opravljanje prevozov se je prijavilo 6 prostovoljnih voznikov, ki bodo uporabljali obstoječe občinsko vozilo, katerega ključe jim je danes predal župan Mitja Horvat.
Starejši občani lahko prevoze naročajo že od jutri naprej na 080 10 10, voziti pa začnemo 16.9., in sicer na relacijah znotraj občine, do bolnišnic Maribor in Ptuj ter do ZD Lenart.
Občina Duplek
Agencija za varnost prometa
Vozim se
Zlata mreža
Zlata mreža1 week ago
Danes smo se predstavniki Zlate mreže s prostoferji MO Koper in sodelavci iz Gerontološkega centra Koper udeležili delavnice v organizaciji Slovenske filantropije, kjer smo se urili v povezovalni komunikaciji na področju prostovoljskega dela, predvsem pa se medsebojno spoznavali in prijetno družili.🙋‍♀️🙋
Zlata mreža
Zlata mreža2 weeks ago
V soboto, 7. 9., vabljeni na prireditev Triglav tek na idilično lokacijo parka Brdo pri Kranju!
Ljubitelji teka lahko na spletni strani dogodka preverite zahtevnost posameznih izzivov, izberete traso po svoji meri in se prijavite.
🧑‍🦽👩‍🦽Letošnja novost Triglav teka je vključevalna trasa, namenjena gibalno oviranim osebam.👩‍🦽👨‍🦽

Dogodek je vsako leto obarvan s številnimi športnimi in družabnimi aktivnostmi ter bogatim spremljevalnim programom, zato je vreden obiska tudi, če niste tekači!
Zlata mreža
Zlata mreža
Zlata mreža3 weeks ago
Prostoferka Ivanka, Občina Šmarješke Toplice 💗🚗 💗🙏🥰
👇

Zlata mreža
Zlata mreža4 weeks ago
Postanite del naše srčne ekipe v Občini PIRAN!💗🚗
Zlata mreža
Zlata mreža4 weeks ago
👕👗👚IZMENJEVALNICA OBLAČIL v 💗Zlatem kotičku Medvode💗
"Naj kroži" je slogan dogodka, ki je namenjen druženju in odlična priložnost za vse, ki ne maramo nakupovalnih centrov, a vseeno uživamo v osvežitvi garderobe.
Skupaj lahko prispevamo k bolj zelenemu mišljenju.👚👖🩲👕
Vabljeni!

SPONZORJI IN DONATORJI

Podpirajo nas

Naši projekti so prepoznani po visoki stopnji: družbene odgovornosti, trajnostnega razvoja, humanitarnosti, prostovoljstva in medsebojne pomoči, zato vabimo podjetja, organizacije in posameznike v družbo naših podpornikov.

Možnosti sodelovanja so različne – lahko se odločite za:

  • finančno podporo z nakazili na račun Zavoda Zlata mreža: SI56 2900 0005 2287 998
  • nefinančno podporo, npr: materialne nagrade za naše uporabnike, prostovoljce ipd.