O Zlati mreži

Zavod Zlata mreža ima status NVO – nevladne organizacije v javnem interesu za opravljanje humanitarne dejavnosti na področju socialnega varstva in je vpisan v evidenco nevladnih organizacij v javnem interesu.

Zavod Zlata mreža smo prostovoljska organizacija, ustanovljena z namenom izboljšanja kakovosti življenja starejših od 65 let. S pomočjo društev upokojencev, občin in prostovoljcev, pa tudi različnih podpornikov delujemo po celotni Sloveniji.

Naša zgodba se je začela na podlagi sodelovanja z Zvezo društev upokojencev Slovenije pri projektu Starejši za starejše, v katerega je vključenih več kot 240.000 starejših, ki potrebujejo pomoč – največ na področju mobilnosti in socialne vključenosti (druženje). Kot odziv na ti dve potrebi smo v Zavodu Zlata mreža začeli razvijati dva projekta: brezplačne prevoze PROSTOFER in kotičke za druženje, imenovane ZLATI KOTIČKI z enim samim ciljem: narisati čim več nasmehov na obraze starejših in rešiti čim več njihovih stisk.

Naši projekti so prepoznani po visoki stopnji medgeneracijskega sodelovanja, družbene odgovornosti, trajnostnega razvoja, prostovoljstva, humanitarnosti in medsebojne pomoči.

Projekti

Brezplačni prevozi za starejše.

Prostor za druženje zlate generacije.

Več video vsebin