V Mercator centru Grosuplje smo odprli nov Zlati kotiček za kakovostno druženje starejših

Grosuplje, 10. 2. 2017 - V Mercator centru Grosuplje je svoja vrata odprl četrti Zlati kotiček v Sloveniji, namenjen druženju, izobraževanju in sodelovanju starejših. Prostore, ki smo jih poimenovali »Zlati kotički«, upravlja Zlata mreža in jih skupaj z lokalno skupnostjo, lokalnimi društvi upokojencev, prostovoljci in podporniki spreminja v prijetne in domače kotičke. Zlati kotički delujejo še v Mercatorjevih centrih v Kopru, Novi Gorici in Velenju, 23. 2. 2017 pa ga odpiramo tudi v Medvodah.

S klikom na sliki desno, si lahko ogledate galerijo fotografij. 

Celoten koncept Zlatih kotičkov temelji na prostovoljstvu, donatorstvu in humanitarnosti, zaradi česar so ti kotički za starejše tako živahni, saj se tam srečujejo ljudje, ki jih vodita srce in pozitiven pogled na življenje. Zlati kotiček v Grosupljem smo opremili s pomočjo donatorjev in lokalne skupnosti, s čimer smo ustvarili prijetno, toplo in domače vzdušje, prostovoljci iz društva upokojencev Grosuplje pa so pri opremi prostora sodelovali s svojimi slikami in risbami.

 Zlati kotički so namenjeni organiziranemu druženju, kuharskim tečajem, gibalnicam, zmenkarijam, ustvarjalnim in medgeneracijskim delavnicam, tematskim predavanjem, predstavitvam in testiranju različnih izdelkov ter številnim drugim aktivnostim. Za vse, ki jih veseli brskanje po spletu ali se tega želijo naučiti, so na voljo računalniki, za branje pa so na voljo dnevni časopisi in izmenjevalnica knjig. Prostor je opremljen z oglasno desko za redno obveščanje o različnih dogodkih in aktivnostih ter za spremljanje pobud in želja uporabnikov Zlatega kotička. Aktivnosti sooblikujejo udeleženci sami, zato je vsak Zlati kotiček po vsebini dogajanj različen in odseva značilnosti okolja ter interese in naravo ljudi.

Uradna otvoritev Zlatega kotička v Grosupljem je minila v prijetnem vzdušju in optimističnem duhu, pritegnila pa je številne obiskovalce. Za pester kulturno-zabavni program so poskrbeli ženski pevski zbor Lastovke pod vodstvom Mojce Intihar, mlada pevska skupina Mlada zarja pod vodstvom Sabine Benedik ter pisatelj, predavatelj digitalne fotografije in recitator na Univerzi za tretje življenjsko obdobje v Grosupljem Franci Zorko, ki je predstavil poezijo domačinke iz Šmarja Sap Mirjane Šernjak.

Obiskovalce so pozdravili župan Mestne občine Grosuplje dr. Peter Verlič, predsednik Društva upokojencev Grosuplje Drago Andročec, predstavnik Mercatorja Miha Zajc in vodja projekta Zlata mreža Eva Jelnikar Mrak. Skupna želja vseh govorcev je bila, da bi tudi v Zlatem kotičku v Grosupljem ustvarili prijetno, toplo in domačno okolje za seniorje, ki bo služilo zbliževanju lokalne skupnosti, krepilo medsebojno sodelovanje, omogočalo druženje, sprostitev in zabavo ter spodbujalo izobraževanje zlate generacije.