Otvoritev razstave Marije Bahun

23. 11. 2017 smo v Mercator centru v Velenju pod okriljem DU Velenje odprli razstavo ročnih del Marije Bahun, upokojenke DU Šoštanj in vodje skupine Vrtnica v Velenju. Na razstavi je prikazala opus svojih ročnih del, ki jih je ustvarjala vse od navadna začetnice, pa do mojstrice in mentorice ročnih del. Deluje tako v društvu upokojencev v svoji skupini Vrtnice in tudi preko delavnic na nivoju ZDUS v hotelu Delfin in še drugod.
Razstavo je odprl predsednik DU Velenje Črtomir Urbašek, spremno besedo sta podala še vodja ročnodelski delavnic pri ZDUS Branko Suhadolnik in koordinatorka Zlatega kotička Velenje mag. Tanja Lesničar.
Prireditve se je udeležilo nad 90 ljudi, med njimi tudi nekaj mladih, kar kaže na interes po medgeneracijskem sodelovanju, ni pa manjkal predsednik Šaleške pokrajinske zveze DU Jožef Rebernak, ki je v kasnejšem pogovoru poudaril pomembnost takšnih in podobnih prireditev, saj je ta razstava nadaljevanje opusa slikarsko ročnodelskih razstav, ki smo jo pričeli s slikarsko razstavo Raseme Mukanović. nadaljevali z razstavo ročnih spretnosti izdelovalca lesenih maket Stanka Ahaca in slikarsko razstavo Janeza Dolinarja, nadaljevali jo bomo pa z razstavo Štefke Kordež.
Ta kompleksna razstava je pokazala, da je naš Zlati kotiček uspešen a vendar premajhen in se bomo poskusili z vodstvo Mercator d.d. dogovoriti za sosednji, večji prostor.
V ozadju razstave pa je vidna tudi bogata knjižnica, ki smo jo uspeli vzpostaviti z donacijami knjig občanov in Knjžnice Velenje.

Mariji in vsem udeležencem hvala, da smo se lahko prijetno družili, Brankotu pa za dobro promocijo preko Zdusovih in drugih medijskih strani, Mercarorju in Zlati mreži pa, da sploh imamo Zlati kotiček in v njem delujemo

Črtomir Urbašek, prostovoljec v ZK